Met SharePoint Online kun je natuurlijk bestanden delen, maar er is nog veel meer mogelijk. Zo kun je met SharePoint ook een intranet opzetten, een HR-tool bouwen of zelfs een AVG dashboard inrichten. SharePoint-expert Vince Nijssen presenteert tijdens dit webinar 5 klantcases in SharePoint Online.

Wat is SharePoint (en wat niet)?

SharePoint Online is een samenwerkingsplatform in de cloud waarmee véél meer mogelijk is dan alleen het werken met en opslaan van documenten. Zo vertelt Vince dat je SharePoint kunt inzetten als platform, waarop je verschillende Microsoft apps maar ook externe koppelingen kunt delen.

Vervolgens legt hij uit wat de verschillen zijn met OneDrive for Business en Teams. OneDrive gebruik je voor veilige opslag van je persoonlijke bestanden, als vervanger van je harde schijf dus. En Teams is handig om  bestandsbibliotheken voor projecten of een afdeling in te zetten. Want in Teams kun je ook chatten over de bestanden.

Verder verduidelijkt hij hoe je deze tools in combinatie met elkaar kunt gebruiken. Aangezien de documenten in SharePoint Online worden bewaard in datacenters in West-Europa, vallen ze onder de Europese regelgeving. Dat is een geruststellende gedachte. Als gouden tip geeft Vince mee om de OneDrive-app te gebruiken voor het werken met documenten op je telefoon!

SharePoint Online is een samenwerkingsplatform in de cloud waarmee véél meer mogelijk is dan alleen het werken met en opslaan van documenten.

Voordelen van SharePoint Online

Vince beschrijft de volgende voordelen van deze productiviteitsapp van Microsoft en licht deze in zijn verhaal verder toe:

 • Altijd en overal toegankelijk;
 • Live samenwerken;
 • 24/7 Beschikbaar met 99,9% uptime;
 • Versiegeschiedenis van documenten bijhouden;
 • Bestanden delen of juist afschermen;
 • Schaalbaar en geen onderhoud;
 • Integratie platform voor andere apps en koppelingen;
 • Beveiligd door Microsoft.

5 klantcases voor samenwerken in SharePoint

Tijdens zijn presentatie neemt Vince ons mee in vijf specifieke toepassingen van SharePoint Online die hij bij klanten heeft ingericht:

 1. Intranet:
  Breng medewerkers samen, verhoog betrokkenheid en deel belangrijke informatie op één centrale plek.
 2. Documentopslag:
  Vervang je fileserver door centrale opslag van je bestanden in de cloud. Door toevoeging van metadata, classificatie, retentie labels en policies bouw je intelligentie in.
 3. Extern samenwerkingsplatform:
  Deel eenvoudig en veilig documenten met gastgebruikers.
 4. HRM-oplossing:
  Van onboarding tot sollicitaties via werving naar procedures, alle personeelsgebonden documenten kun je hier veilig vastleggen. En communiceren doe je via Teams.
 5. Compliance Center:
  Met een AVG-dashboard, ISO 27001 documenten en verwerkersovereenkomsten heb je met deze oplossing grip op privacy gerelateerde documenten binnen je organisatie.

Wil jij hier meer over weten? Bekijk dan de opname van het webinar waarin Vince aan de hand van schermafdrukken deze cases in meer detail beschrijft.

Benodigde investering

Goed nieuws: waarschijnlijk beschikt jouw bedrijf al over SharePoint Online licenties, want SharePoint zit standaard in bijna elk Microsoft 365 abonnement. Dit kun je afsluiten vanaf € 4,20 per gebruiker per maand. En voor gastgebruikers is SharePoint Online gratis.

Meer weten?

Via de knop hieronder kun je de opname van het webinar terugkijken.

Heb je vragen over Samenwerken in SharePoint, stel ze gerust. Je kunt ons telefonisch bereiken op +31 72 727 1100 of stuur een mail naar contact@treeict.nl.

Michael Koorn

Teamlead Sales Managed Services

De mogelijkheden van SharePoint Online zijn zeer uitgebreid. Ik vertel je er graag meer over tijdens een vrijblijvend gesprek.