Nu het (deels) thuiswerken voor veel werknemers een nieuwe norm lijkt te worden, geven wij je graag wat tips zodat ook jouw organisatie effectief en op een efficiënte manier flexibel en locatie-onafhankelijk kan blijven werken. Met SharePoint Online hoeft thuiswerken dus niet ten koste te gaan van de productiviteit van jouw medewerkers.

Dynamische werkomgeving

Sharepoint online is een applicatie die onderdeel is van de meeste Microsoft 365 abonnementen en die de oude fileserver vervangt. Met SharePoint maak je het voor jouw organisatie mogelijk om op een veilige manier informatie en bestanden op te slaan en uit te wisselen vanuit de Microsoft Cloud. Het is een platform vanwaar je onder andere gezamenlijk werkt aan documenten, taken uitvoert of toewijst én agenda’s deelt. Je structureert informatie, verbetert werkprocessen en optimaliseert communicatie. Voor elke afdeling, projectteam of samenwerkingsverband start je een dynamische werkomgeving op binnen SharePoint. Daar deel je documenten, nieuws en middelen. Iedereen binnen de organisatie heeft zo altijd snel toegang tot de juiste informatie. Je kunt gemakkelijk bestanden terugvinden, ook al heb je er zelf eerder niet aan gewerkt.

Met Microsoft 365 en SharePoint Online ben je niet langer gebonden aan een apparaat of netwerk.

Eén centraal punt voor je documenten

Door bestanden met in- en externen te delen krijgen de gebruikers direct toegang tot het originele bestand via SharePoint Online. Het is dan mogelijk om het originele bestand binnen de omgeving aan te passen, zodat de informatie blijft waar het oorspronkelijk staat opgeslagen. Geen gedoe meer met verschillende documenten die lokaal op devices van gebruikers staan, zorgt ook voor een transparante en veiligere manier van werken. Bovendien bespaar je jezelf ook de moeite om verschillende bestanden over hetzelfde onderwerp samen te voegen en vervolgens weer op te slaan.

Werken met één waarheid

En ook als je met meerdere mensen aan één document werkt, stuur je vaak nog een bijgewerkte versie via de e-mail. Je krijgt dan in feite een versie 1, versie 2, versie 3 enzovoort. SharePoint Online heeft hiervoor dé oplossing: versiegeschiedenis. Want ben je met meerdere mensen tegelijk aan het werk aan één document? SharePoint slaat volledig automatische de laatste versie op en bewaart de eerdere versies. Zo kun je ook makkelijk teruggrijpen naar een eerder (foutloos) document.

Overal toegang tot belangrijke documenten

Met Microsoft 365 en SharePoint Online ben je niet langer gebonden aan één apparaat of netwerk. Wil je thuiswerken, maar ben je je werklaptop vergeten? Geen probleem, je logt namelijk gewoon in via Outlook Web Access en krijgt direct toegang tot al je e-mails of gebruikt SharePoint online om belangrijke documenten te bekijken voor je Microsoft Teams vergadering. Of ga je op pad en heb je geen volledige internettoegang? Synchroniseer je bestanden vanuit Sharepoint Online en alle wijzigingen die je offline maakt worden automatisch geüpload zodra je wel weer toegang hebt tot internet.

Conclusie

SharePoint maakt meer en beter teamwork mogelijk via de dynamische en productieve teamsites voor elk projectteam, elke afdeling en iedere divisie. Deel bestanden, gegevens, nieuws en bronnen. Met SharePoint Online werk je probleemloos en veilig samen met teamleden binnen en buiten de organisatie en op alle devices.

Webinar Samenwerken met SharePoint

Op dinsdag  22 juni organiseerden wij een live webinar over SharePoint waar SharePoint expert Vince Nijssen 5 klantcases in SharePoint Online presenteerde.

Meer weten?

SharePoint Online is aanpasbaar voor iedere organisatie. Zorg voor automatische bedrijfsprocessen en betere samenwerking tussen medewerkers. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Lees ook onze blog: 3 tips om slim, maar vooral veilig documenten te delen in SharePoint