Bellen met Microsoft Teams biedt organisaties dé mogelijkheid om met elkaar in contact te blijven en samen te werken, ongeacht de grootte van de organisatie. Het maakt andere applicaties overbodig, want alles wat je nodig hebt staat onder één paraplu. In dit artikel vertellen we over een aantal voordelen van het gebruik van bellen met Teams.

Geen telefoonkosten

Één van de belangrijkste voordelen is dat je je telefoonkosten onder controle houdt. Alle gesprekken in Teams verlopen via internet. Met Microsoft Teams bel je eenvoudig naar mobiele en vaste telefoonnummers. De telefoongesprekken worden via een VoIP-platform getransporteerd. Wat veel goedkoper is dan het voeren van een telefoongesprek via een traditionele telefoonlijn. En dit geldt zowel voor gesprekken binnen Nederland, als voor internationale gesprekken.

Voeg actielijsten en/of presentaties toe aan het vergaderverzoek voor een optimale voorbereiding op de vergadering.

Voorkom wachtrijen

Binnen Teams is het ook mogelijk om een aangepaste begroeting aan te maken waarmee je binnenkomende gesprekken kunt voorsorteren. Veel efficiënter, want zo voorkom je dat alle inkomende gesprekken naar de receptie worden geleid, die deze handmatig moet doorverbinden. Bovendien heb je de mogelijkheid om parameters in te stellen om oproepen te routeren op tijdzone, taal of beschikbaarheid.

Videovergaderen met Teams

Teams biedt ook een vergaderfunctie aan. Of je nou elke week een kennissessie binnen je organisatie wil aanbieden of een training voor wereldwijd verspreide teamleden. Het opzetten van een telefoon- of videovergadering is eenvoudig; je kunt overal een spontane vergadering starten.

Integratie met Outlook

Tijdens het plannen van (video)vergaderingen is het makkelijk om Outlook te gebruiken. Het plannen van een belafspraak of vergadering in Microsoft Teams is net zo eenvoudig. Want dankzij de integratie met Outlook plan je gemakkelijk een belafspraak of vergadering met je team. Je kunt in het kanaal een vergadering starten met de leden van het kanaal. En net zoals in Outlook zie jij of iemand beschikbaar is op het geselecteerde tijdstip. Voeg de actielijsten, notulen en/of presentaties toe aan het vergaderverzoek voor een optimale voorbereiding op de vergadering.

Eenvoudig delen tijdens het gesprek

Tijdens een telefoongesprek of een online vergadering de punten bespreken? In Teams deel je eenvoudig presentaties, video’s en foto’s met elkaar. Dit maakt het overleg efficiënter en interactiever. Met behulp van OneNote maak je eenvoudig notulen van het overleg en sla je deze direct op in Microsoft Teams.

Terugluisteren

Je kunt je vergadering als video opnemen, voorzien van ondertiteling en tijdcodering. Projectleden die een vergadering hebben gemist, kunnen eenvoudig vergaderingen terugkijken of -luisteren. Ook kun je terugspoelen naar een specifiek deel in de vergadering. Bovendien blijft een eventuele chatgeschiedenis bewaard. Als Teamlid ben je dus altijd en overal op de hoogte van de projectvoortgang.

Meld je aan voor de webinar!

Dit is slechts het topje van de ijsberg van wat er allemaal mogelijk is binnen Microsoft Teams. Wil je meer weten over een moderne werkplek en veilig werken in Teams? Op 30 maart organiseren wij een online webinar over Veilig werken en bellen met Teams. Meld je nu aan en zet ‘m alvast in je agenda.

Michael Koorn

Sr. Accountmanager

De mogelijkheden binnen Microsoft Teams zijn zeer uitgebreid. Schrijf je in voor het online webinar en ontdek meer over Microsoft Teams.