Voor Onno Peppels is geen dag hetzelfde. Wat het werk voor hem leuk maakt? De zorg voor accurate, tijdige en volledige rapportages met essentiële financiële informatie, zodat alle stakeholders op het juiste moment op de hoogte zijn van wat er speelt binnen de organisatie. Lees hier waarom Ruiter Dakkapellen heeft gekozen voor treeICT als IT-partner en met welke rapportagetools Onno Peppels dagelijks het liefst werkt.

Processen stroomlijnen

“Dankzij een toenemende vraag naar onze producten groeit Ruiter Dakkapellen snel.”, vertelt Onno Peppels, Controller bij Ruiter Dakkapellen. “Daardoor stonden wij voor de uitdaging om de bestaande processen te stroomlijnen. We verkopen een standaard maatwerkproduct, maar iedere klantwens is anders. Kortom, het zijn allemaal dakkapellen, maar ze kunnen wel enorm van elkaar verschillen. En juist omdat elk product anders is, levert dit enorm veel data op.”

“Als je bedrijf groeit, dan moet je IT-omgeving kunnen meegroeien.”

Data leesbaar maken

“Doordat wij gegevens digitaal opslaan, kun je deze verwerken tot bruikbare informatie. Om iets met deze gegevens te doen en er nuttige informatie uit te halen, heb je niet voldoende aan de meest gebruikte rapportagetools om je data leesbaar te maken. Een goede reden voor ons om op zoek te gaan naar software waarmee je de data kunt analyseren. Met de rapportagetool Jet Reports is dit goed mogelijk. Je haalt live gegevens uit Dynamics 365 Business Central – de complete cloudoplossing van Microsoft voor bedrijfsbeheer voor kleine en middelgrote bedrijven – en met Jet Analytics is het dan weer mogelijk om er tabellen van te maken, die je aan elkaar kunt koppelen. De resultaten visualiseer je vervolgens in Power Bi in de vorm van ‘clickable’ grafieken. We zijn fan van Power BI vanwege het visuele aspect. Getallen zetten we om naar grafieken, waardoor data leesbaarder wordt en we ze duidelijker kunnen presenteren aan het Management Team.”

Meteen analyseren door tijdbesparing

“Waar ik voorheen veel tijd kwijt was aan het creëren van rapporten, bespaar ik met deze tools nu veel tijd. Het was namelijk repeterend werk dat makkelijk geautomatiseerd kon worden. Jetanalytics en Power BI zorgen ervoor dat rapportages meteen beschikbaar zijn, zodat je direct kunt beginnen met analyseren. Voordeel van Jetanalytics is dat het rechtstreeks met Dynamics 365 Business Central schakelt om rapportages te consolideren. De BI (Business Intelligence) rapportages verzamelen gegevens die je kunt omzetten naar kennis, waarop je gericht actie kunt ondernemen. Voorheen werd dit met Excel gedaan. Dat kostte niet alleen veel tijd, maar het zag er visueel ook minder aantrekkelijker uit. Power BI maakt het presenteren van financiële informatie niet alleen attractiever, maar ook makkelijker en interessanter.”

“We zijn fan van Power BI vanwege het visuele aspect.”

Over Ruiter Dakkapellen

Onno: “Als je bedrijf groeit, dan moet je IT-omgeving meegroeien. Ruiter Dakkapellen, groot aanhanger van Microsoft, volgt alle nieuwe ontwikkelingen van Microsoft op de voet. De keuze voor treeICT als IT-Partner was daarom snel gemaakt. Als preferred partner van Microsoft én HP kan treeICT een ruim aanbod van diensten en producten aanbieden. Erg handig als zich ooit een calamiteit voordoet. Je kunt dan snel schakelen.”

Over treeICT

Wij helpen bedrijven bij hun digitale transformatie. Wij maken IT eenvoudig, slim en beheersbaar. Als Microsoft-partner ligt onze focus vooral op de Cloud (denk aan: Microsoft 365, Dynamics 365, Skype for Business, Power BI en SharePoint). Daarnaast ontwikkelen we in eigen huis financiële software en apps voor bedrijven in de bouw, gebaseerd op Dynamics 365.